αιμοληψία σε ασθενή από νοσηλευτή του επείγοντα

Στο Επείγοντα, κατανοούμε την σπουδαιότητα της αιμοληψίας στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Γι’ αυτό προσφέρουμε αιμοληψία κατ’ οίκον και γενικές εξετάσεις αίματος εντός της Αθήνας, με έναν απλό ραντεβού, χωρίς ταλαιπωρία για εσάς, και γρήγορη παραλαβή των αποτελεσμάτων. 

Αν ενδιαφέρεστε για αιμοληψία στο σπίτι σας, από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, μπορείτε να καλέσετε άμεσα στο 210 52 000 44.

 

Τι είναι η αιμοληψία;

Η αιμοληψία είναι η διαδικασία λήψης αίματος για εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις, με στόχο τη συλλογή δεδομένων για την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου. Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό συλλέγει δείγμα αίματος σε ειδικά φιαλίδια με βελόνες και σύριγγες μιας χρήσης. 

Η ποσότητα του αίματος που λαμβάνεται εξαρτάται από το είδος των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται. 

 

Τι εξετάσεις μπορώ να πραγματοποιήσω μέσω της υπηρεσίας αιμοληψία κατ οίκον;

Μέσω της υπηρεσίας αιμοληψίας κατ’ οίκον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλούς τύπους εξετάσεων που καλύπτουν διάφορες πτυχές της υγείας σας. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν:

  1. Γενική αίματος: Αυτή η εξέταση περιλαμβάνει την ανάλυση των βασικών αιματολογικών παραμέτρων, όπως τα επίπεδα των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων, του αιματοκρίτη και των αιμοπεταλίων.
  2. Βιοχημικές εξετάσεις: Αυτές οι εξετάσεις αξιολογούν τις χημικές ουσίες στο αίμα σας, όπως τα επίπεδα της γλυκόζης, των λιπιδίων, της κρεατινίνης, των ηπατικών ενζύμων και πολλών άλλων.
  3. Ανοσολογικές εξετάσεις: Αυτές οι εξετάσεις αξιολογούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μπορούν να περιλαμβάνουν διάφορους τύπους εξετάσεων, όπως αντισώματα, αντιγόνα και άλλες ανοσολογικές αναλύσεις.
  4. Εξετάσεις ούρων: Οι εξετάσεις αυτές περιλαμβάνουν τον έλεγχο της φυσιολογίας των ούρων, την ανίχνευση πρωτεΐνης, γλυκόζης, και άλλων ουσιών που μπορεί να υποδεικνύουν προβλήματα υγείας.

αιμοληψία κατ οικον σε ασθενή από νοσηλευτή του επείγοντα

Η επιλογή των εξετάσεων εξαρτάται από τις ανάγκες σας και τις συστάσεις του γιατρού σας. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή να επικοινωνήσετε με το εργαστήριο εξετάσεων για να καθορίσετε ποιες εξετάσεις απαιτούνται στην περίπτωσή σας και πώς μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε στο σπίτι σας. Ακόμα μπορείτε να μιλήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο το οποίο μπορεί να σας κατατοπίσει με ασφάλεια.

 

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία;

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους όπως ενήλικες, παιδιά, ηλικιωμένους, εργαζόμενους εταιρειών, συλλόγους και αθλητές που έχουν ανάγκη για αιμοληψία και αιματολογικές εξετάσεις αλλά δεν θέλουν να επισκεφθούν ένα διαγνωστικό εργαστήριο.

Πιο αναλυτικά η υπηρεσία προτιμάτε και ενδύκνειται:

α) Σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν: Αυτή η υπηρεσία είναι ιδανική για ασθενείς που έχουν μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση λόγω ασθενείας, αναπηρίας ή ηλικίας και χρειάζονται νοσηλεία κατ οικον. Επιτρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους να υποβάλουν εξετάσεις χωρίς την ανάγκη να πάνε σε ένα εργαστήριο ή να επισκεφθούν το νοσοκομείο.

β) Σε ασθενείς που δεν έχουν ελεύθερο χρόνο μετακίνησης: Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο λόγω εργασίας, οικογενειακών υποχρεώσεων ή άλλων δεσμεύσεων. Η αιμοληψία στο σπίτι τους επιτρέπει να υποβάλουν εξετάσεις χωρίς την ανάγκη να αγγίξουν το χρόνο τους για την μετακίνηση σε εξωτερικό εργαστήριο.

γ) Σε ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα αιμοληψία: Σε περιπτώσεις όπου οι ασθενείς χρειάζονται επείγουσα αιμοληψία για διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς λόγους, η υπηρεσία αιμοληψίας στο σπίτι μπορεί να είναι κρίσιμη.

δ) Σε άτομα που επιθυμούν ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο (check-up): Οι άνθρωποι που επιθυμούν να υποβάλουν πλήρες εργαστηριακό check-up για την αξιολόγηση της γενικής τους κατάστασης υγείας μπορούν να ωφεληθούν από αυτήν την υπηρεσία.

ε) Σε ασθενείς που χρειάζονται προεγχειρητικές εξετάσεις: Η αιμοληψία στο σπίτι μπορεί να διευκολύνει αυτήν την διαδικασία, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο.

 

Ποιο είναι το κόστος της Αιμοληψία Κατ’ Οικον;

Το κόστος της αιμοληψίας κατ’ οίκον καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Κυρίως, εξαρτάται από τον αριθμό και τον τύπο των εξετάσεων που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε. Κάθε εξέταση έχει διαφορετικό κόστος, και η συνολική χρέωση θα εξαρτηθεί από τη συνδυασμένη τιμή των επιλεγμένων εξετάσεων και την κάλυψη από ασφαλιστικό φορέα.

Εάν διαθέτετε ασφάλεια υγείας, το κόστος της αιμοληψίας μπορεί να καλυφθεί εν μέρει ή πλήρως από τον ασφαλιστικό σας φορέα, ανάλογα με τους όρους της ασφάλειας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρία για να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να οργανώσετε την αιμοληψία και την πληρωμή της.

 

Πόσες ημέρες πριν πρέπει να κλείσω ραντεβού για αιμοληψία; Χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν την εξέταση;

Για το ραντεβού αιμοληψίας και την προετοιμασία πριν από την εξέταση, ισχύουν τα εξής:

Κλείσιμο ραντεβού: Συνήθως, οι εξετάσεις αιμοληψίας πραγματοποιούνται αυθημερόν ή, σε επείγοντα περιστατικά, το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για αιμοληψία κατόπιν επικοινωνίας με το ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ καλώντας στο 210 52 000 44.

Προετοιμασία πριν την εξέταση: Ανάλογα με τον τύπο των αιματολογικών εξετάσεων που θα υποβληθείτε, μπορεί να απαιτηθεί κάποια προετοιμασία. 

Για μια απλή αιμοληψία, δεν απαιτείται προετοιμασία. Ωστόσο, για ορισμένες εξετάσεις ενδέχεται να χρειαστεί νηστεία ή αποχή από το φαγητό για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν από τη λήψη του αίματος. Οι ακριβείς οδηγίες για την προετοιμασία θα σας δοθούν από τον επαγγελματία υγείας ή το τηλεφωνικό κέντρο μας.

εξέταση αίματος

Πότε θα παραλάβω τα αποτελέσματα των εξετάσεων και με ποιο τρόπο;

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων συνήθως παραλαμβάνονται την ίδια μέρα μέσω ηλεκτρονικής μορφής (μέσω email). Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία αποστολής των αποτελεσμάτων σε ηλεκτρονική μορφή, θα σταλούν σε έντυπη μορφή από τον επαγγελματία υγείας στο χώρο σας.

 

Μπορώ να κλείσω ραντεβού για αιμοληψία στη δουλειά μου;

Ναι, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για αιμοληψία στο χώρο εργασίας σας. Η λήψη αίματος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγα λεπτά στον χώρο εργασίας σας για την εξεύρεση αποτελεσμάτων με μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ © 2020 - created by 3DC

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καλέστε στο    +30 210 52 000 44