Πνευμονολογικό περιστατικό

Ενημερώθηκε: 31 Μαρ 2019

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και στις 20:00μμ, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ δέχθηκε κλήση από την κα Δέσποινα Ν. που ακούγονταν εμφανώς ταραγμένη. Η κυρία ενημέρωσε τον Ιατρό του τηλ. κέντρου, ότι καλεί από την περιοχή της Νίκαιας και ζήτησε την άμεση επίσκεψη Πνευμονολόγου για την 60χρονη μητέρα της, κα Κατερίνα Δ. που παρουσίαζε έντονη δύσπνοια.

Ο Ιατρός του τηλεφωνικού μας κέντρου ηρέμησε την καλούσα και ενημέρωσε άμεσα τον Πνευμονολόγο εφημερίας, να σπεύσει στο περιστατικό.


Ο Πνευμονολόγος του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ κατέφθασε στο σπίτι της 60χρονης ασθενούς και επιλήφθηκε του περιστατικού.


Κλινική Εικόνα

Η ασθενής παρουσίαζε:

· Πυρετό

· Παραγωγικό βήχα

· Δύσπνοια

· Πόνο στο θώρακα με την αναπνοή

· Συνοδό ταχύπνοια και αδυναμία


Εξέταση ασθενούς:

Ο Πνευμονολόγος έλαβε το αναλυτικό ιατρικό ιστορικό της ασθενούς, όπου και κατέγραψε τα ακόλουθα συνυπάρχοντα νοσήματα, που συνεκτιμήθηκαν :

· Σακχαρώδης διαβήτης

· Προηγηθείσα γρίπη προ 20ημέρου με νοσηλεία σε Νοσοκομείο


Στην συνέχεια ο Πνευμονολόγος διενήργησε κλινική εξέταση, Ακρόαση, Ψηλάφηση, Επίκρουση και διεπιστώθη μείωση του αναπνευστικού ψιθυρίσματος, ενώ κατά την μέτρηση με οξύμετρο βρέθηκε χαμηλός κορεσμός οξυγόνου. Επίσης ο Πνευμονολόγος διενέργησε επιτόπου μέτρηση C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP) με fast test, όπου βρέθηκαν αυξημένα επίπεδα.

Κατόπιν τούτων, ο Πνευμονολόγος επικοινώνησε με το συντονιστικό κέντρο του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και ζήτησε άμεσα να έρθει ο Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης για λήψη ακτινογραφίας θώρακα και μια νοσηλεύτρια για λήψη αερίων αίματος.


Σε ελάχιστο χρόνο, η ακτινογραφία θώρακα ανέδειξε αμφοτερόπλευρα διηθήματα, ενώ τα αέρια αίματος υποξυγοναιμία.


Διάγνωση:

Ο Πνευμονολόγος έθεσε την διάγνωση “Αμφοτερόπλευρη πολυεστιακή πνευμονία της κοινότητας” και ενημέρωσε την ασθενή, την κόρη και τους οικείους, ότι συνιστάται άμεση νοσηλεία.


Τόσο η ασθενής, όσο και οι οικείοι της, ανέφεραν στον Ιατρό πως μόλις πριν μια εβδομάδα είχαν πάρει εξιτήριο από Δημόσιο νοσοκομείο και πως για κανένα λόγο δεν θα ήθελαν να ξαναεπισκεφθούν Νοσοκομείο.

Ο Ιατρός τότε πρότεινε εισαγωγή σε συμβεβλημένη με τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Ιδιωτική Κλινική ή Νοσηλεία κατ΄ οίκον από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ.

Ομόφωνα η ασθενής, η κόρη και οι οικείοι της, επέλεξαν την άμεση Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ στο σπίτι, αφού κατά τα λεγόμενά τους, δεν θα ήθελαν επ΄ουδενί να ξαναπεράσουν την πρότερη ταλαιπωρία που είχαν βιώσει προ 20ημέρου στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Ο Πνευμονολόγος του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και θεράπων Ιατρός της ασθενούς, επικοινώνησε με το συντονιστικό κέντρο του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και συνεννοήθηκε με τον Επικεφαλής Ιατρό για οδηγία πλήρους κινητοποίησης κατ΄οικον Νοσηλείας.


Σε ελάχιστο χρόνο βρισκόταν στην οικία της ασθενούς Νοσηλευτής του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ εξοπλισμένος με συσκευή παροχής οξυγόνου, τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και με τα κατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα.


Αντιμετώπιση και θεραπεία:

Η ασθενής αντιμετωπίστηκε με ανά 8ωρη χορήγηση συνδυασμού ενδοφλέβιων αντιβιοτικών φαρμάκων.

Η αγωγή επίσης περιελάμβανε χορήγηση οξυγόνου, ορό 24ώρου και εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά.

Η οδηγία του επικεφαλής Ιατρού και του Πνευμονολόγου, περιελάμβανε 10ήμερη νοσηλεία με 24ωρη Νοσηλευτική παρακολούθηση και τακτικές επισκέψεις των ανωτέρω Ιατρών.

Πορεία ασθενούς:

  • Από το ίδιο βράδυ, τόσο η ασθενής, όσο και οι οικείοι της, αισθάνθηκαν σιγουριά και ασφάλεια. Ηρέμησαν ψυχολογικά και στο σπίτι επικράτησε κλίμα ανακούφισης.

  • Μετά από 3 ημέρες (Τετάρτη 13/02/19), η υγεία της ασθενούς βελτιώθηκε με σταθερή πορεία ανάκαμψης από την σοβαρή νόσο.

  • Μετά από 10 ημέρες (Τετάρτη 20/02/19), η ασθενής ξεπέρασε τον κρίσιμο κίνδυνο, δεν πονούσε και δεν είχε δύσπνοια. Ήταν δραστήρια και αισθάνονταν πολύ καλά. Ο θεράπων πνευμονολόγος της έδωσε γραπτές συμπληρωματικές οδηγίες και της συνταγογράφησε συντηρητική φαρμακευτική αγωγή, έως την πλήρη ανάρρωση και αποθεραπεία.

Follow up Ιατρών:

Μετά το πέρας της ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤ´ΟΙΚΟΝ, ο επικεφαλής Ιατρός του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ επικοινωνούσε τηλεφωνικά σε καθημερινή βάση με την ασθενή και την κόρη της, ώστε να έχει σαφή εικόνα για την εξέλιξη της υγείας της ασθενούς.

Δεν χρειάστηκε να γίνει καμία τροποποίηση της συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής που δόθηκε.

Η καθημερινή επικοινωνία κράτησε για μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι η ασθενής να αναρρώσει πλήρως.


Ευχαριστίες:

Σήμερα 10 Μαρτίου 2019 και ένα μήνα μετά το περιστατικό, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την κα Δέσποινα. Είναι πολύ καλά, παίζει με τα εγγονάκια της, είναι δραστήρια και αισθάνεται περίφημα. Μας ευχαρίστησε και μας διαβεβαίωσε ότι στο εξής νιώθει πάντα ασφάλεια, γιατί ξέρει ότι υπάρχουν τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ !
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 24 ΩΡΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Άμεσα Γιατρός στο Σπίτι

Ιατρικές & Νοσηλευτικές Υπηρεσίες κατ΄Οίκον

Τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Άμεσα Γιατρός στο Σπίτι είναι μία διαδικτυακή σελίδα που βοηθά τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε Ιατρούς και Νοσηλευτές, καθ΄όλο το 24ωρο. Εξυπηρετεί την περιοχή των Αθηνών και τις ευρύτερες περιοχές της Αττικής.

επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες
επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες
επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες
επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες

Διεύθυνση: Καρόλου 28 , 10438 Αθήνα 

Τηλ.          : 210 5200044      

email        : epeigonta.gr@gmail.com

web          : www.epeigonta.gr

web          :  www.epeigonta.com

Ωράριο      : 24 Ώρες / 24Ωρο

Επικοινωνήστε άμεσα

  • Επείγοντα Γιατρός στο Σπίτι
  • Επείγοντα Γιατρός στο Σπίτι
  • Επείγοντα Γιατρός στο Σπίτι

Τμήματα & Υπηρεσίες

Για Ιατρούς & Νοσηλευτές

επείγοντα Γιατρός στο σπίτι mobile APP

epeigonta

APP

κλικάρετε, για να δείτε την εφαρμογή

του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, στο smartphone σας

Συνεργασίες

© 2019  Epeigonta.gr ® , Special Medical Home Services, Athens Greece
Medical Design MS