Καρδιολογικό περιστατικό

Ενημερώθηκε: 4 Απρ 2019

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 13:00 το μεσημέρι το τηλ. κέντρο του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ δέχθηκε κλήση από τον κύριο Π.Ν. από την περιοχή του Κορυδαλλού ζητώντας παθολόγο για ένα σφίξιμο που ένιωθε στο στήθος.


Ο εφημερεύων Ιατρός του τηλεφωνικού μας κέντρου, ακούγοντας για το σφίξιμο στο στήθος, έκανε κάποιες σύντομες ερωτήσεις στον ασθενή, όπως: ποτέ ξεκίνησε αυτό το σφίξιμο και αν προκλήθηκε από κάποια δραστηριότητα του ασθενή.

Η απάντηση του ασθενή ήταν πως 2 ώρες πριν, είχε επιστρέψει από πεζοπορία με κάποιους φίλους του και με την επιστροφή του στο σπίτι ξεκίνησαν τα συμπτώματα.


Ο εφημερεύων Ιατρός του τηλ. κέντρου του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, έκρινε πως ο ασθενής χρήζει άμεσης επίσκεψης από καρδιολόγο, για διερεύνηση.

Ο ασθενής αρχικά ήταν λίγο διστακτικός, θεωρώντας ότι ξαφνικά του προκύπτει ένα οικονομικό έξοδο και εξέφρασε την σκέψη «μήπως να το αφήσω για λίγο μήπως και περάσει και αν επιμένει, να σας ξανακαλέσω; »

Τότε ο εφημερεύων Ιατρός του τηλεφωνικού μας κέντρου εξήγησε στον ασθενή, πως εκείνη την ώρα προέχει η υγεία του την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε.


Έτσι ο ασθενής κατάλαβε την σοβαρότητα του επεισοδίου που περνούσε και άμεσα ο καρδιολόγος εφημερίας του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ βρέθηκε στην οικία του ασθενή σε 30’ και μάλιστα έμεινε έκπληκτος που την πόρτα την άνοιξε ο ίδιος ο ασθενής, γεγονός που τον παραξένεψε.


Αμέσως έβαλε τον ασθενή να ξαπλώσει και ξεκίνησε την διαδικασία εξέτασης πρώτα με καρδιογράφημα όπου το αποτέλεσμα αυτού ήταν έμφραγμα που είχε περάσει ο ασθενής λίγη ώρα πριν.

Ταυτόχρονα ο καρδιολόγος του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ έκανε fast test τροπονίνης όπου και αυτό επιβεβαίωσε την διάγνωση του για έμφραγμα.


Άμεσα ο καρδιολόγος του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ενημέρωσε τους οικείους πως πρέπει να καλέσει το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί ο ασθενής άμεσα σε εφημερεύων νοσοκομείο για επεμβατική αντιμετώπιση.

Χωρίς να χάσει χρόνο ο Καρδιολόγος κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ζήτησε και συνοδεία από Ιατρό στο ασθενοφόρο γεγονός που επιβεβαίωσε την σοβαρότητα του περιστατικού που αντιμετώπιζε.

Στην συνέχεια ο Καρδιολόγος του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ξεκίνησε την χορήγηση όρου και ενδοφλέβιων αντιπηκτικών φαρμάκων στον ασθενή κερδίζοντας χρόνο έως ότου ο ασθενής διακομιστεί στο νοσοκομείο.


Μετά από 1 ώρα περίπου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στην οικία του ασθενούς και ο καρδιολόγος του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ εξήγησε στο Ιατρό του ασθενοφόρου ότι είχε προηγηθεί καθώς και την κλινική κατάσταση του ασθενούς.

Αμέσως ο ασθενής μεταφέρθηκε σε εφημερεύων νοσοκομείο και ο Καρδιολόγος του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ενημέρωσε το τηλεφωνικό μας κέντρο για την εξέλιξη του περιστατικού και επέστρεψε στην βάση του.


Μετά από λίγες ώρες και συγκεκριμένα το βράδυ στις 21:00, το τηλ. κέντρο του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ δέχθηκε πάλι κλήση από το ίδιο περιστατικό, αλλά αυτή την φορά από την σύζυγο του ασθενή κα Ν.Δ.

Ήθελε να μας ευχαριστήσει που σώσαμε την ζωή του συζύγου της και μας ανέφερε ότι με το που έφτασαν στο νοσοκομείο ο σύζυγος της μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο.


Επίσης η κυρία Ν.Δ. μας ανέφερε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου της είπαν πως ο σύζυγος της σώθηκε κυριολεκτικά από τον Καρδιολόγο του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και πως ότι η άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση που του είχε προσφέρει ήταν σωτήρια.


Η κα Ν.Δ. μας διαβεβαίωσε πως πλέον αισθάνεται ασφάλεια γιατί υπάρχουν τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ.


Τέλος μας είπε πως θα διαδώσει σε όλους τους γνωστούς και τους συγγενείς της για τις υψηλές Ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, καθώς και για την ανθρωπιά που δείξαμε σε αυτήν, τον σύζυγο της και την οικογένεια του.


ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 24 ΩΡΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Άμεσα Γιατρός στο Σπίτι

Ιατρικές & Νοσηλευτικές Υπηρεσίες κατ΄Οίκον

Τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Άμεσα Γιατρός στο Σπίτι είναι μία διαδικτυακή σελίδα που βοηθά τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε Ιατρούς και Νοσηλευτές, καθ΄όλο το 24ωρο. Εξυπηρετεί την περιοχή των Αθηνών και τις ευρύτερες περιοχές της Αττικής.

επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες
επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες
επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες
επείγοντα, γιατρός στο σπίτι 24 ώρες

Διεύθυνση: Καρόλου 28 , 10438 Αθήνα 

Τηλ.          : 210 5200044      

email        : epeigonta.gr@gmail.com

web          : www.epeigonta.gr

web          :  www.epeigonta.com

Ωράριο      : 24 Ώρες / 24Ωρο

Επικοινωνήστε άμεσα

  • Επείγοντα Γιατρός στο Σπίτι
  • Επείγοντα Γιατρός στο Σπίτι
  • Επείγοντα Γιατρός στο Σπίτι

Τμήματα & Υπηρεσίες

Για Ιατρούς & Νοσηλευτές

επείγοντα Γιατρός στο σπίτι mobile APP

epeigonta

APP

κλικάρετε, για να δείτε την εφαρμογή

του ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, στο smartphone σας

Συνεργασίες

© 2019  Epeigonta.gr ® , Special Medical Home Services, Athens Greece
Medical Design MS